Monday, December 26, 2011

~~Aktivity cuti~~

assalamualaikum kawan-kawan...
hehe ari nie nak post pasal aktivity cuti hari ini....ari nie 1 umah cuti so kami beramai-ramai megeluarkan kata sepakat untuk pergi mandi laut di batu feringgi...hehe so pagi2 td dah kuar umah trus g sna...best juga la aktivity kami...tp nasib kurang baek ckit bila moto rosak time nak menuju ke sana...tp suma tu hnya semntara sja...pas repear je kami truskan perjlan kami ke sana....
 huhu...tmpat yg dituju adalah di laut berdekatan ngan hard rock hotel...pergh!!!!mmng terbaek la an....time2 cuti nie an...kna plak yg ramai pelancong luar...ops!!!haha jgn pkir bkan-bkan ek kawan-kawan..bassist g mandi je...hahaha
 dah lama x mandy laut an..bila dpat mandy td memang puas sngat-sangat...huhu tp 2 la an...bila mandy laut nie mata merah...mulut lak masin bila terminum air 2...adeh..xtau la nk kata...tp cam mna pown memang awesome la...sblom nak balik 2...bassist ditanam oleh kwan-kwan yg laen..huhu

pegh!!6 pack 2...hahah


bergmbar ngan housemate



heehehe....sempat la gak nak bergmbar...thankq to achu zul n alif yang tolong tnamkan ak la yer..n xlupa gak kpda aiman malek yg menjadi photographer wat sementara...huhhuuuhu..insyaallah kalu ada masa g kita g lagi ek...huhu smpai cnie je la bassist tulis ek..badan pown letih..xabis letih agi nie bermaen ngan air..haha bye2!!!

Thursday, December 22, 2011

~~Sweet Memory~~

Assalamualaikum kawan2!!update ari nie nak tlis pasal g Lawatan smbil belajar di ISMAH BEACH RESORT at MELAKA...huhu...lawatan 2 telah berlangsung pada 28/11 hingga 30/11
   Yang menjadi kenangan terindah apabila dea pown g skli..spa dea 2??huhu..ops!!! pkir2kan la ek...hehe..walaupun skunk ngah sdih sbb perlu berjauhan ngan dea =( =(..tp sblom 2 smpat gak buat kenangan2 yg terindah sblom berjauhan...



                         
 hehehe!!!! akhirnya kawan2 suma dah tau an..siapa didia yang bassist maksudkan 2..hmm!!!semasa di sana sempat la juga beli barang2 yang x seberapa untuk jadikan kenangan sebagai ingatan apabila berjauhan nnti..huhu


hmm!!!!



eh eh cam tertukar je...hehehe...
       

hahaha!!!yg nak wat gelang nie suma idea sidia...bassist cuma ikot je...huhu...bila tgok2 memang xmhal pown bnda nie an...hrap buat kami akan menjadi suatu bnda yg patut dihargai...hehe..jwang plak aih bassist nie..adoi...kami juga sempat gak tukar2 gift semasa disana..sbgai buah tngan la owang katakan dari ... hehehe....

the smuffs nie sidia hadiahkan kpda bassist

bear nie plak bassist yang hadiahkan kat sidia....
  hehe..itu je la yg nak diceritakan update ari nie..huhu..nnti2 kalu ada story baqu..bassist akan update lagi la ek..hehe..harap2 hbngan kami akan kekal walaupun terpaksa berjauhan...n harap sngat2 kawan2 trus berdoa agar kami ttap bersama...(^_^)(^_^)"..terima kasih...bye2!!!!!

Friday, October 28, 2011

CINTA:Saya sayang Cinta saya :P

Tgok pada topic pown dah laen an...
Ari nie bassist nak tulis topic yang diluar jangkaan kawan2.Huahuahua biasa la 2 3 minggu ati mula naek bunga...Huhu kita kluar ckit dari topic muzik ari nie...hehe ngan sapa bassist BERCINTA..rasanye belom masa dea untuk bassist beritahu siapa CINTA bassist 2...nama dea pown bassist xleh mention tp yg bassist leh kata dea 1 poly ngan bassist n junior bassist...HUHUHU xtau la sapa dea...

bassist mula kenal ngan dea dari sem3 masa 2 dea baqu sem1...time 2 knal pown sbb bassist dimnta ajar subjek2 yang dea lemah..hehe Xtau la cam mna leh sampai terCINTA ngan dea..wah2..."ter" 2..huhu...kami mula knal2 n rapat cam 2 je...smpai sem5 xsalah tarikh dea 9/10/2011 bassist cuba luahkan kat dea...tp bassist bg masa tuk dea fikirkan...pas 2 ari dari tarikh 2...dea accept bassist..heheh so mula la babak PERCINTAAN bassist ngan sidia 2...HUHUHU

wah2..skunk nie bassist dah ad owang yang nak diCINTA n rasa diCINTA..so knalah jaga la ati n perasaan masing-masing agar CINTA kami kekal lama...nnti bila dah smpai masa bassist akan bgtau siapa CINTA bassist 2 erk..yang mana dah boleh tau 2 diam-diamkan je erk dulu..jgn nak heboh2kan lagi..huhu...hope kwan2 bassist doakan CINTA bassist nie leh kekal selamanye. =)  (^_^) syg (^_^)"=(^_^)(^_^)" 
 ++ bassist harap CINTA bassist xkan putus di tngah jalan++

cerita pasal band aku!!!

Chelation Intoxication adalah nama band aku. kami membawa genre SLAMMING BRUTAL DEATH.. band nie bermula pada 28/4/2011 n masib baru lagi dalam underground muzik. Line up yang ada nie suma bermula dari bawah. Mcam ak yang baru bljar maen lagu2 Brutal nie...drummer guitarist ngan vocalist suma pown sama saja..

at soundmaker penang.

Chelation Intoxication membawa lagu2 cover seperti dari band WTC(Walking The Cadiver) ,DR.Acula dan bnyak lagi band2 brutal...skunk lagu band Chelation Intoxication ad tiga anda suma leh dngar dari band page kami http://www.facebook.com/chelationband ...jngan lupa like n support kami ya kawan..

band ini juga dah mula bergiat dalam gig.Pada masa nie...kami bermaen di soundmaker Penang, n first time di invite bermaen di shaolin studio at pahang..kami harap pas nie bleh maen kat Perak n KL...ehehe

       Line up     rath-vocalist (kedah)
                        awok-guitarist (kedah)
                        ikram-drummer (kedah)
                        ejan-bassist (penang)

kami berharap kawan2 yang membaca nie...bleh support kami dari bawah..kami membawa genre SLAMMING BRUTAL DEATH nie kerana xda lagi band utara yang membawa genre nie dan kami cuba untuk membuat 1 kelainan dari band utara yang ad skunk...seriusly kami still baru dalam dunia muzik nie...n perlukan sokongan dan tunjuk ajar dari semua kawan2....

Wednesday, April 13, 2011

1st song ak men lagu metalcore.....hahaha

video
Bila dah bring kat umah sewa ak last jadi cam nie la akhirnya.....hahaha mai nak crta ckit pasal vdeo kat sblah nie....
video nia ak baqu record smlm dalam kul 12 lbih cam 2 la....nasib jirang x mai srang umah ak....hahaha lagu nie dari band asking alexendra..xtau btul ke x ak eja nama band 2...tajuk ak xtau..huahuahua..nak jadikan crita....
lagu nie jga ak baqu blajar kelmarin petang lpas balik kerja....mai mlm 2 plak kuar la p makan ngan kawan ak sowang 2...pas 2 dia bg idea nak record..tnpa buang masa pnjam ja camera trus balik umah.....pas 2 wat la record time 2 plak kat umah ak suma dak2 laen xda..xtau la dewang merayap p mna...erm so lagi gila ak ak ngan mmber ak 2....haha...bila dah siap record 2 wat editing.....sup sap sup sap ak buat akhirnya siap dalam kul 5....yang 2 baqu video x masuk vocal lagi...ak tekad tuk wat kat office ak...so ak sambung siapkan sampai terjadi video nie..hehehe....

Sunday, February 6, 2011

aktivity yang paling letih...

adoi....memang letih la cuti baru2 nie...hahah...jumaat pagi 2 je round island ngan member2 ak....pusing penang katakan...berhenti kat taman rimba..mandi sat...pas 2 truskan perjalanan naek kowt balik plau....sampai ja sana bnti kat tngah2 jalan yang baqu buat pas 2 amiq gambaq....gmbaq2 yaang dapat ak amiq





hahah..2 la gmbaq2 yang dapat ak amiq...pas ja solat jumaat ..tnpa pikiaq panjang kami runner teruih p kulim...mula2 ingat nak p mandi sungai area sana plak la...sampai2 ja umah mmber ak 2...makan2 jap...pas 2 terlena...bangun2 tdo je dah kui 8..nak mandi pa...dengan hampa kami rnda kat giant kulim....pas 2 truih balik penang...sampai penang dalam kui 1 cam 2 la...tdo x smpai 3 jam kena bngun plak kui 6.30pagi ikot abg angkat aku p kl..adoi...balik plak mlm pada ari yang sama...p kl sbb p tngok sppu ak akad nikah....haha...ngan letih gila tdo pown x cukup...adeh...cuti nie memang amat letih bg ak...tp best

Monday, January 10, 2011

Hak milik aku lor..!!



bass IBANEZ SOUNDGEAR 4 STRING!!!..haha nmpak x kat sebelah nie guitar bass Ibanez warna merah...seblom nie ak kalu p jamm or masuk battle of the band..kalut nak pnjam bass kat owang...pas nie dah x lagi bab bass kat sblah nie dah jadi milik kekal ak lor..hahah...pas nie snang la nak prektis guna bass..sblom nie pakai guitar kapoq ak yang lama 2...jadi susah..sbb xsama langsung ngan guitar bass...ngan string bass tbal gila...fred plaq jauh2..maai bila nak jamm 2 jadi kaku la ckit ....hah...tp suma okey...skunk dah ada plak bass nie bleh la ak prektis n maen puas2..pas nie kalu kata maen cam taik lagi..xtau la...

Sunday, January 2, 2011

cuti yang amat gembira!!

minggu lepas ak balik penang...memang best la kali nie...sampai2 umah je mlm khamis 2...adik2 ak ajaq men PS2 sampai ke pagi...xkisah la ak pown layan je la bb lama x men nga dewang...pada esok ari plak...umah ak dari pagi sampai malam riuh rendah dgn kenduri kesyukuran seblah petang 2...n mlm plak BBQ besaran punya dpan umah ak...memang ramai la datang meraikan suma 2.,..yang paling ak terkejut sangat bila ak tgok "mak angkat" ak datang sekali..dah lam ak x jumpa dia lebih kurang 5 blan dah...tgok2 dia datang rumah..memang best sangat mlm 2 plak ak kuaq p tgok bunga api kat padang kota ngan kawan2 ak n bomb..memang best..bb bunga api 2 atas kpala je...tp yang x leh blah sangat 2 bb bila abis saja bunga api 2 tiba2 tlinga ak sakit..nak tau sbb apa???...sebbnya hujan wat show...apa g ak ngan kawan2 ak suma angkat kaki la.....erm...pada esok paginya 2 ak kuaq ngan bomb ecah n cikin...kami p mandi laut kat batu feringgi..hahaha...syok abis la...ptang 2 plak...p men bowling...memng penuh la aktiviti balik kampung ak ari 2...memang letih sangat...hehe...ok sampai c2 je ak cita...nnti ak sambung erk//./